October 20, 2011

Himpun


Ummat ini terus dahagakan kesatuan ukhwah islamiyah. Sejarah panjang yang dihantui ummat akibat sengketa politik terus membawa bencana kepada kita tatkala terus lemah dan dipercaturkan oleh pihak lain. Harus sampai bila kita lemah? Para pendahulu kita dahulu begitu sensitif tatkala hadirnya berita seorg umat islam dimurtadkan seperti Natrah...Sahabat nabi, Abu Bakar r.a sebaik mengetahui kemurtadan umat..langsung terus ia perangi dengan tegas..agar mereka kembali kepada islam. 

Hari ini.. murtadnya Lina Joy. Aishah Bukhari, terbongkarnya usaha murtad umat islam di Gereja DUMC, dan banyak lagi seharusnya menyedarkan kita..akan kelalaian dan kelemahan kita selama ini. Maka ini bukan masanya untuk menjaga undi, menjaga hati...soalnya daerah sempadan kita telah diceroboh. Soalnya Allah telah memerintahkan kita untuk menegakkan agama ini di negeri kita dan melindungi setiap mereka yang sudah mengucap 2 kalimah syahadah. 

Sampai bila kita akan terus bergantung kepada Ahli politik yang hanya sibuk menjaga undi? Terus bersangka buruk sesama islam, terus menutup pintu kesatuan islamiyah..hentikan semua sengketa politik.. Marilah berhimpun bersama umat islam yang lain..sahutlah seruan jihad untuk mencipta sejarah baru bagi umat islam di malaysia..bahawa harapan itu masih ada, bahawa kesatuan umat itu masih ada..bahawa umat islam itu punya agenda perjuangan..

Maka HIMPUN ini seharusnya dapat menjadi titik mula kebangkitan dan penglibatan semua umat islam dalam perjuangan kita.

Buktinya kini, semua golongan umat islam telah menyatakan sokongan seperti
  • mufti
  • cendekiawan
  • mahasiswa
  • artis
  • masyarakat umum
  • pemimpin masyarakat dll

Anda bila lagi? Sokonglah dan sebarkanlah.... jgn terpedaya dengan segolongan mereka yang membantah, sebaliknya cubalah buka website himpun.org dan bacalah objektifnya dan fahamilah..